Vivianne Miedema
NOS Voetbal

Rust moet Miedema verlossen van migraine

Het is onzeker of Vivianne Miedema donderdag kan meespelen in het tweede WK-duel van het Nederlands vrouwenelftal tegen China. De sterspeelster verliet na de gewonnen wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland (1-0) vanwege migraine in allerijl het stadion en zal de komende dagen vooral rust moeten houden. "Het is handelen naar de situatie nu", zei bondscoach Roger Reijners.

Miedema kreeg vrijdag, de dag voor de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland, last van migraine. Het is een probleem waar de speelster ook bij haar club Bayern München al enige malen mee te kampen heeft gehad. En volgens Reijners is het inmiddels ook een aantal keren bij Oranje voorgevallen.

Niet met de bus mee

Miedema speelde ondanks de hevige hoofdpijn wel tegen Nieuw-Zeeland, maar kon niet haar stempel op de wedstrijd drukken. Na het duel wachtte Miedema niet op de bus die de speelsters terug zou brengen naar het hotel. In plaats daarvan werd ze met een speciale auto in allerijl teruggebracht.

Volgens Reijners is het voor zijn sterspeelster zaak de komende dagen veel rust te nemen. "Het is bekend dat migraine één of meerdere dagen kan duren. Maar we hebben nu vier dagen tot de volgende wedstrijd, daar kunnen we naar toe werken."

Nog een vraagteken

Ook achter het meespelen van Loes Geurts staat een vraagteken. De doelvrouw raakte tegen Nieuw-Zeeland geblesseerd aan een enkelband.

Het duel Nederland-China is donderdag vanaf 23.45 uur live te zien op NPO 3 en NOS.nl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl