NOS Sport

De tweede loopbaan van reuzendoder Lucic-Baroni

Lucic-Baroni bezig aan tweede loopbaan

Mirjana Lucic-Baroni is verantwoordelijk voor de grootste stunt tijdens de eerste vijf dagen van Roland Garros. De routinier, alweer 33 jaar oud, klopte in de tweede ronde niemand minder dan titelkandidate Simona Halep. Lucic-Baroni is bezig aan haar tweede loopbaan en staat daarin regelmatig in de schijnwerpers.

Ze is geboren in Dortmund, getrouwd met een Italiaan en woonachtig in de Verenigde Staten. Het leven van Lucic-Baroni is niet doorsnee. De Kroatische kende een moeilijke jeugd en werd zelfs mishandeld door haar vader. In 1998 werd ze uit haar lijden verlost: samen met haar moeder vluchtte ze uit Kroatië. Niet voor de oorlog, maar voor haar vader.

Een jaar later haalde Lucic-Baroni op Wimbledon verrassend de halve finales. Ze versloeg in Londen onder anderen Monica Seles en Steffi Graf moest er aan te pas komen om in drie sets een einde te maken aan het sprookje van de Kroatische.

Punt achter loopbaan

Maar liefst zestien jaar later prijkt de naam van Lucic-Baroni nog steeds op de deelnemerslijsten van de grandslams. Jarenlang was dat niet het geval, want in 2003 zette ze een punt achter haar loopbaan.

Op die beslissing kwam ze terug en in september van vorig jaar won ze in het Canadese Quebec voor het eerst sinds 1998 weer eens een WTA-titel. Even daarvoor had ze op de US Open al voor een stunt gezorgd. Net als enkele dagen geleden op Roland Garros schakelde ze Halep uit.

Lucic-Baroni zorgt voor een sensatie

Emoties in bedwang

Na afloop van de zege in New York kon Lucic-Baroni haar emoties niet in bedwang houden. "Ik ben een beetje geëmotioneerd. Het is heel moeilijk en dat ik hier na zo veel jaren weer sta, is ongelooflijk. Ik wilde dit zo graag en ik heb het heel vaak voor het grijpen gehad. Maar dan wilde ik zo graag dat ik blokkeerde."

Vrijdag gaat Lucic-Baroni op voor een plek in de vierde ronde van een grandslam. Ze neemt het op tegen Alizé Cornet, die in eigen land speelt. De veterane had daarom een opmerkelijk verzoek. "Ik hoop dat er tenminste drie Fransen voor me juichen. Met drie ben ik al blij."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl