Studio Voetbal 9 november 2014
NOS Voetbal

"Hiddink is met iets groots bezig"

"We verliezen dik van Mexico en als we helemaal op de bodem liggen, winnen we met 6-0 van Letland en gaan we in stijl omhoog om te eindigen op een boot in Amsterdam, met een beker. We worden Europees kampioen met Hiddink."

Met bovenstaande, licht cynisch getinte bespiegeling gaf Jan Mulder zondagavond de aftrap voor Studio Voetbal. "Guus Hiddink is met iets groots bezig", sprak Mulder.

De andere gasten aan tafel waren niet overtuigd.

Zwakke indruk

Volgens Arno Vermeulen maakte Hiddink, die zijn positie heeft verbonden aan het resultaat van de wedstrijd komende zondag tegen Letland, tijdens de persconferentie van afgelopen vrijdag in Zeist een zwakke indruk. "In het eerste gedeelte was hij nog wel scherp, maar daarna zakte hij weg. Volgens mij wilde hij eigenlijk geen statement maken over zijn positie. Hij ging daarin mee nadat andere journalisten daarover vragen hadden gesteld, en kwam er toen niet meer uit. Hiddink was de regie kwijt."

"Guus is niet met een verandering gekomen, alles blijft hetzelfde", zei Co Adriaanse.

"Ik hecht geen waarde aan tv-optredens", aldus Pierre van Hooijdonk. "Je moet hem afrekenen op prestaties, wedstrijden, wissels. Ik vind hem nog dezelfde persoon als vroeger. Guus heeft een bepaalde manier van werken en doet het nog steeds zo. Hij is een totaal andere bondscoach dan Van Gaal."

Volgens Adriaanse heeft Hiddink de pech dat zijn voorganger zo goed presteerde op het WK. "Het was makkelijker geweest als Oranje vroeg was uitgeschakeld, Louis boos was geworden en Guus de arm over de schouder van de spelers had kunnen leggen. Bij Louis zat het enorm mee en bij Guus enorm tegen."

"Hiddink niet helemaal scherp"
"Alles blijft hetzelfde bij Oranje"

Vermeer is de beste keeper van Nederland, ook beter dan Cillessen

Co Adriaanse

Hiddink maakte vrijdag ook zijn selectie bekend voor de komende interlands en daarin is ook plaats voor Feyenoord-keeper Kenneth Vermeer. Een terechte keuze, vindt Adriaanse. "Vermeer is de beste keeper van Nederland, ook beter dan Cillessen. Hij heeft aantoonbaar punten gepakt voor Feyenoord en geeft het team vertrouwen. Het is lullig voor Erwin Mulder (de vorige eerste keeper van Feyenoord, red.), maar Vermeer is beter."

"Vermeer gaat steeds beter keepen", aldus Vermeulen. "Vandaag (tegen Vitesse) was hij fantastisch, een van zijn beste wedstrijden ooit."

Vermeer kreeg van Hiddink de voorkeur boven Jeroen Zoet, die ook in de voorselectie zat. De PSV-doelman maakt de afgelopen weken echter geen goede indruk en blunderde ook zondag tegen Heracles Almelo (2-1 winst). "Hij zit minder goed in zijn vel dan vorig jaar", aldus Vermeulen.

"Vermeer beste keeper van Nederland"

Twee fouten

Ook Jasper Cillessen liet zich deze week niet van zijn beste kant zien. De doelman van Ajax en Oranje ging tegen FC Barcelona (2-0 verlies) en SC Cambuur (4-2 winst) in de fout. "Cillessen hinkt altijd op twee gedachten", zei Mulder. "Twee fouten maken hem niet meteen een slechte keeper", aldus Van Hooijdonk.

Adriaanse zou het wel weten als hij bondscoach Hiddink was. "Ik zou voor Vermeer kiezen."

Uitzending Studio Voetbal 9 november

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl