Andreas Bjelland is niet blij met Gerard van den Belt
NOS Voetbal

Bjelland haalt hard uit naar leiding FC Twente

Aanvoerder Andreas Bjelland heeft hard uitgehaald naar de leiding van FC Twente. Vooral de nieuwe directeur Gerald van den Belt moest het voor de camera van Fox Sports ontgelden.

De Deen verwijt de leiding vooral een gebrek aan communicatie. "Als spelers voelen we ons gepasseerd door de directie. Het is een beetje wij tegen zij."

De aanvoerder doelt daarmee op de reactie van FC Twente op het winnen een ticket voor de Europa League. Nederland heeft recht om een extra plaats in die competitie omdat ons land in het Fair Play-klassement van de UEFA op de eerste plaats is geëindigd. Twente is op basis van het Nederlandse Fair Play-klassement de eerste club die daarvoor in aanmerking komt.

Financiën

FC Twente heeft door jarenlang wanbeleid ernstige financiële problemen. De clubleiding besloot om financiële redenen af te zien van het Europese ticket.

"Vorig seizoen kregen we wel een Europese licentie, maar toen was dat al op het randje, met bijvoorbeeld financiële garantstellingen van derden", legt Twente in een verklaring uit. "We zijn nu een jaar verder met een toegenomen aantal financiële tegenvallers en dat maakt de kans dat we een Europese licentie krijgen dit seizoen zeer klein."

"Wij moeten alles in de pers lezen, niemand vertelt ons iets. Er is een nieuwe man ingehuurd die geld moet besparen, Van den Belt of zo, maar hij laat zich niet zien binnen de club", zei Bjelland.

"Hij praat achter onze rug om allemaal 'shit'. Normaal is FC Twente altijd een warme club, maar er zijn veel mensen ontslagen en we zitten in een zware periode. Als speler voel je je een product, dat is niet fijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl