Andy Murray poseert in Madrid met de 'ballenmeisjes'
NOS Sport

Getrouwde Murray gelukkig op gravel

Op 11 april trad Murray in Dunblane Castle in het huwelijk met Kim Sears. Het was niet alleen een grote stap in zijn leven, maar naar nu blijkt ook in zijn tenniscarrière. Murray verloor sinds zijn trouwdag nog geen wedstrijd.

In München won hij twee weken geleden de finale van Philipp Kohlschreiber en afgelopen zondag versloeg hij in Madrid - op gravel - zelfs Rafael Nadal. 'Marriage works', schreef de Brit op de camera voordat hij van de baan liep. "Hij is een getrouwd en gelukkig man. Er is rust op de achtergrond en hij staat geweldig te spelen", zegt tenniscommentator Marcella Mesker.

Trouwring

Murray kreeg de afgelopen weken wel de vraag waar zijn trouwring was. Niet om zijn vinger, zo werd er geconstateerd. "Hij kan niet met een ring om spelen, dus heeft hij die aan zijn veters van zijn schoen vastgemaakt. De trouwring huppelt dus vrolijk mee."

Het succes heeft volgens Mesker niet alleen met de wittebroodsweken te maken. Ook zijn coaches Amélie Mauresmo en Jonas Björkman spelen een belangrijke rol in de prestaties van Murray. "Hij heeft Björkman aan zijn staf toegevoegd. Die twee hebben een klik. Björkman was erbij in München, Mauresmo in Madrid. Hij kan het dus afwisselen. En we weten niet of Mauresmo mee blijft reizen in het najaar. Zij is zwanger."

Al met al staat Murray positiever op de baan dan voorheen. "Hij is geen grumpy Scot meer. Hij was wat knorrig, mopperend. Niets van dat alles meer. Hij zit goed in zijn vel en wie weet wat dat op Roland Garros nog kan opleveren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl