NOS Sport

Haase na comeback: blij met kwartfinales

Haase na knappe zege: nu van alles mogelijk

Robin Haase verliet woensdagavond met "een geweldig gevoel" het tennispark in Estoril na zijn zwaarbevochten zege op de Spanjaard Feliciano López. Een opsteker voor de Hagenaar, die afgelopen weekend pas zijn tickets naar Portugal had geboekt.

"Vooral de manier waarop, met twee matchpoints tegen. Daar ben ik hartstikke blij mee", sprak Haase na zijn derde zege in vijf duels met López, de mondiale nummer twaalf. "Het is ook een tijd geleden dat ik een partij won met matchpoints tegen."

"Door vechtlust heb ik de wedstrijd kunnen omkeren. In de derde set kreeg ik geen breakkans meer tegen, dat zijn mooie dingen", haalde de 28-jarige Nederlander aan. "Bovendien was het een voordeel dat ik hem al twee keer eerder had verslagen."

Late aanmelding

Haase hoorde op het laatste moment dat hij in Estoril rechtstreeks tot het hoofdtoernooi werd toegelaten. "Ik kwam hier pas op zondag aan en moest maandag al spelen, waardoor ik in aanloop naar mijn eerste partij niet eens kon trainen. Dus ik ben ontzettend blij dat ik in de kwartfinales sta. Nu is er van alles mogelijk."

In de kwartfinales treft Haase de jonge Australiër Nick Kyrgios.

Haase verrast tegen López

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl