Robin Haase
NOS Sport

Haase naar tweede ronde in Estoril

Robin Haase heeft de tweede ronde bereikt van het ATP-toernooi in Estoril. De Nederlander was in drie sets te sterk voor de Litouwer Ricardas Berankis (6-3, 6-7, 6-4).

Haase begon voortvarend op het Portugese gravel. Gelijk in de eerste game brak hij door de service van Berankis, die twintig plaatsen hoger staat op de wereldranglijst. Bij een 5-3 voorsprong kreeg de solide spelende Haase de eerste set in de schoot geworpen na een dubbele fout van zijn opponent.

De tweede set begon net als de eerste met een break voor de Nederlander, maar de taaie Litouwer vocht zich terug in de wedstrijd en trok de tweede set via een spannende tie-break (8-6) naar zich toe.

In de derde set waren er breaks over en weer. Op 5-3 liet Haase nog twee matchpoints onbenut op de service van de Litouwer. Bij het derde matchpoint, dit keer op eigen service, trok Haase de partij alsnog naar zich toe.

Voor Haase is het pas de vierde overwinning in 2015, tegenover tien nederlagen. In de volgende ronde stuit Haase op de nummer twaalf van de wereld, Feliciano López. De Spanjaard is als eerste geplaatst in Estoril.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl