Dyonnailys Supriana in actie in Montpellier
NOS Sport

Tevredenheid over Nederlandse turnsters

Bondscoach Gerben Wiersma liep tevreden en misschien zelf wel trots door de turnzaal in Montpellier. De Nederlandse turnsters hielden woensdag aan de kwalificaties bij de Europese kampioenschappen in Montpellier liefst vijf finaleplaatsen over.

Wiersma was vooral tevreden over debutante Eythora Thorsdottir. Ze maakte een knappe rondgang langs vier toestellen, resulterend in een score van 54,683. Daarmee eindigde ze als achtste in de kwalificatie. "Eythora haalt hier meer dan 54 punten, dat is echt heel knap. Ook voor onze doelstellingen in de toekomst is dat een opsteker. Om internationaal een rol te spelen heb je meerdere turnsters nodig die boven de 54 kunnen scoren."

Ervaring

Naast Thorsdottir ging ook de andere debutante, Dyonnailys Supriana, naar de meerkampfinale. Wiersma: "Supriana had niet aan de eisen van gymnastiekbond KNGU voldaan, maar de eerstejaars-seniore mocht mee om ervaring op te doen. Ze had een klein foutje op balk, dat was jammer. Maar ze verovert ten koste van Noël wel een finaleplaats op de meerkamp."

Terugkeer

Noël van Klaveren turnde in Montpellier na lange afwezigheid, vanwege ziekte van haar vader, weer een groot titeltoernooi. Dat verliep niet geheel volgens plan. Op vloer ging ze twee keer onderuit en ook op brug kwam ze ten val. "Maar ze kwam hier omdat ze aan de kwalificatie-eis had voldaan op sprong. Op dat toestel heeft ze het goed gedaan", aldus Wiersma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl