Jan Everse: degradatie is altijd vervelend
NOS Voetbal

'Degradatie is vervelend, maar geen reden voor paniek'

Een verrassing is de degradatie niet, ook bij FC Dordrecht zelf werd er al enige tijd ernstig rekening mee gehouden. "Maar vervelend is het wel", aldus coach Jan Everse. "Je hoopt altijd, ook als je de kleinste begroting hebt, dat je erin kan blijven. Maar dat is niet gelukt."

De realistische toon van de Rotterdammer verraadt dat er geen paniek zal uitbreken in Dordrecht nu de club weer veroordeeld is tot het spelen in de Jupiler League. "In principe is dit qua structuur en budget een heel behoorlijke eerste divisieclub, die toevallig en verdiend promoveerde vorig jaar."

Waarzegger

Om die reden stond FC Dordrecht bij veel voetbalvolgers vanaf de eerste speelronde al te boek als de voornaamste degradatiekandidaat. "Daar hoef je dan ook geen waarzegger voor te zijn", aldus Everse.

Hij nam het tijdens het seizoen over van de 'in goed overleg' vertrokken Ernie Brandts. In de korte periode die Everse had om het tij te keren, is hij daar niet meer in geslaagd. "Maar je weet nooit wat er gebeurd was als ik er eerder was ingestapt."

"Misschien hadden we dan maar de helft van het aantal punten gehad. Dat is koffiedik kijken, maar ik denk wel dat deze groep meer kan dan ze heeft laten zien. De laatste weken hebben we toch heel behoorlijke wedstrijden gespeeld."

Toch leverde dat maar weinig punten op. Winst was er nog wel op Go Ahead Eagles, maar uit de laatste zes duels pakten de 'Schapenkoppen' slechts een punt. Everse: "Dat is ook het lot van de ploeg die laatste staat: we hebben moeite met scoren en we krijgen ze redelijk makkelijk tegen. Dat is niet zo prettig voor een voetbalclub."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl