NOS Voetbal

Barcelona wint overtuigend bij Paris SG

CL: Paris Saint-Germain - Barcelona

FC Barcelona staat op de drempel van de halve finales van de Champions League. De Spanjaarden wonnen hun eerste duel in de kwartfinales met 3-1 bij Paris St. Germain, dat in de groepsfase van deze CL-editie thuis Barcelona nog met 3-2 de baas was geweest.

Barça domineerde in de eerste helft en ging met een 1-0 voorsprong rusten. Na een pass van Lionel Messi, die eerder met een fraai schot de paal geraakt had, maakte Neymar dankbaar gebruik van de hem geboden ruimte. De Braziliaan schoof de bal beheerst langs doelman Salvatore Sirigu.

Aderlating voor Paris SG

Het door het ontbreken van de geblesseerde Thiago Motta en het geschorste trio Zlatan Ibrahimovic, Marco Verratti en Serge Aurier al flink gehavende Paris St. Germain kreeg kort na de openingstreffer nog een tik toen Thiago Silva uitviel.

De aanvoerder werd in de verdediging, waar Gregory van der Wiel een basisplaats had, vervangen door de nog maar amper van een blessure herstelde David Luiz.

De Fransen kwamen na de pauze beter in de wedstrijd en kregen ook kansen. Zo produceerde Javier Pastore een schot met een verraderlijke stuit, dat doelman Marc-André ter Stegen ternauwernood stopte.

Suárez voert score op

Halverwege de tweede helft deelde Barcelona echter de genadeklap uit. Luis Suárez speelde zich op rechts op knappe wijze vrij en trof doel. Kort daarna veerde het publiek even op bij een uithaal van Edinson Cavani, maar Ter Stegen stond pal.

De honger van Suárez was nog niet gestild, want de Uruguayaan tilde de score zelfs naar 3-0. Na een combinatie met Javier Mascherano speelde hij de bal tussen de benen van Luiz door en krulde hij de bal op fraaie wijze in de kruising.

Van der Wiel redde vervolgens de eer nog van de Fransen. Het schot van de ex-Ajacied leek een prooi voor Ter Stegen, maar werd door Jérémy Mathieu van richting veranderd.

Suárez zet David Luiz twee keer te kijk

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl