Bubba Watson doet Jordan Spieth het groene jasje aan
NOS Sport

Spieth glorieuze winnaar van The Masters

Golfer Jordan Spieth heeft op indrukwekkende wijze de Masters gewonnen. De Amerikaan zag op de slotdag zijn comfortabele voorsprong van vier slagen nooit echt in gevaar komen en kwam na een ronde van 70 uit op een totaal van 270 slagen (-18), een evenaring van het record van Tiger Woods uit 1997 op het eerste major van het jaar. Justin Rose en Phil Mickelson werden tweede met 274.

De 21-jarige Spieth verbrak in Augusta wel enkele records. Zijn totalen na 36 holes (130) en 54 holes (200) gaan de boeken in. De Texaan, die vorig jaar als debutant tweede werd, was in vier dagen goed voor 28 birdies, ook al een record voor de Masters.

In de 81-jarige historie van de Masters is Spieth pas de vijfde speler die op alle dagen de leiding alleen in handen had. Craig Wood (1941), Arnold Palmer (1960), Jack Niklaus (1972) en Raymond Floyd (1976) gingen hem voor.

Jordan Spieth groet het publiek op de achtste hole

Spieth geeft geen kansen weg

Spieth bezweek niet onder de druk op de slotdag. Rose had een achterstand van vier slagen. De Engelsman (US Openwinnaar in 2013) kwam op de frontnine drie keer tot op drie slagen, maar met acht holes te gaan, stond Rose op par, Spieth op -2 en was het gat zes.

Phil Mickelson, derde op vijf slagen, zag het verschil met Spieth ook oplopen tot zes slagen met acht holes te spelen. De ervaren Amerikaan (vijf majortitels) en Rose kwamen in het vervolg nog wel iets dichterbij, maar spannend werd het niet meer.

De ontspannen Spieth liet zich het groene jasje niet meer afnemen. Hij kreeg dat na afloop omgehangen door Bubba Watson. De winnaar van vorig jaar (en van 2012) eindigde dit keer als 38ste (288).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl