Kampong onderuit tegen UHC Hamburg

Kampong ten onder tegen UHC Hamburg

Hockeyclub Kampong heeft zich niet weten te plaatsen voor de halve finales van de Euro Hockey League. In de kwartfinales verloor het met 3-2 van het Duitse UHC Hamburg.

De Belgische strafcornerspecialist Loïck Luypaert opende in de 24ste minuut de score voor Kampong. Zijn push bleek onhoudbaar voor doelman Nico Jacobi.

Na rust nam Florian Fuchs de Duitsers op sleeptouw door twee keer te scoren. Eerst maakte hij in de veertigste minuut met een snel schot de gelijkmaker en negen minuten later zette hij de Duitsers met een weergaloze actie zelfs op voorsprong.

Constantijn Jonker bracht dertig seconden voor het einde van het derde kwart zijn ploeg weer op gelijke hoogte waarna de beslissing viel in het laatste kwart.

Beide ploegen hielden elkaar in het vierde bedrijf in evenwicht maar vijf minuten voor tijd velde Jonas Fürste het vonnis over Kampong. Jan Simon bracht de bal in de cirkel waarna Fürste de bal binnentikte: 2-3.

Nederlandse ploegen tegen elkaar in halve finale

Waar Kampong zich niet wist te plaatsen voor de halve finales, lukte dat Bloemendaal en Oranje Zwart eerder vandaag wel. Het Belgische Royal Daring is de vierde ploeg in de halve finales die zondag gespeeld worden.

Oranje Zwart neemt het in die halve finale op tegen Bloemendaal. UHC Hamburg speelt tegen Royal Daring om een plek in de finale.

Het duel tussen Oranje Zwart en Bloemendaal is om 15 uur live te zien op NOS.nl.