Oranje Zwart ook naar kwartfinales EHL

Na Bloemendaal heeft ook Oranje Zwart de kwartfinales van de Euro Hockey League bereikt. Door doelpunten van Niek van der Schoot en Mink van der Weerden won de landskampioen met 2-0 van SV Arminen.

Oranje Zwart had een onverwacht zware dobber aan de Oostenrijkers. De ploeg uit Eindhoven kwam in de 16de minuut op voorsprong, maar kreeg eigenlijk geen vat op de wedstrijd. Arminen verdedigde gedisciplineerd en kwam er zelf af en toe gevaarlijk uit.

Oostenrijkse muur

Aanvoerder Robert van der Horst zag ook dat zijn ploeg het moeilijk had tegen de defensie Oostenrijkers. "Arminen bleef met z'n allen in de cirkel hangen en wij konden die muur niet slechten. Bovendien denk ik dat die keeper de dag van zijn leven heeft gehad."

Omdat Arminen niet het lef toonde om in een overtal-situatie zelf aan te vallen (bij een tijdstraf van Van der Horst en Rob Reckers), bleven de Brabanders overeind. Van der Weerden zorgde pas in de slotminuut voor de beslissing.

Van der Horst: "Maar ik moet zeggen dat we het in het laatste kwart toch even moeilijk hebben gehad. Dat was wel even billenknijpen"