NOS Sport

Verstappen: had zesde kunnen worden

  • Getty Images
    Max Verstappen
  • EPA
    Max Verstappen loopt terug in de pitlane

De jongste debutant ooit in de koningsklasse van de autosport deed op Albert Park in Melbourne eigenlijk alles goed, tot de techniek roet in het eten gooide. De 17-jarige Max Verstappen baalde er stevig van. "Ik toon dat niet zo, maar ik vond het vreselijk", zei de Limburger op Sport1.

Verstappen had net zijn nieuwe setje zachte banden om laten leggen. Een vlekkeloze pitstop en nog 24 rondjes voor de boeg om de aanval in te zetten op de wagens voor hem. Nog geen minuut later stond de rokende Toro Rosso naast de baan in het gras. "Het ging heel goed, ik zat lekker in mijn ritme en als ik had kunnen doorrijden, was de zesde plaats mogelijk geweest." Daarmee overdreef hij niet. Die positie lag binnen zijn bereik.

Roken is niet goed

Toch overheerst de gelatenheid en berusting in de reactie van Verstappen. Ondanks zijn jonge jaren weet de coureur maar al te goed dat pech een wezenlijk onderdeel van het metier is. Echt van zijn stuk van de verzakende krachtbron was hij dan ook niet. "Het team zoekt nog naar de oorzaak, dus ik weet niet goed wat er aan de hand was. Maar rook uit de motor is niet goed", klonk het droog.

Over twee weken op het Maleisische circuit van Sepang is er een nieuwe kans. Verstappens debuut was, tot het voortijdig werd beëindigd, veelbelovend. Blijft de bolide heel, dan kunnen de punten eigenlijk niet uitblijven. In die overtuiging zal Verstappen in Australië alleen maar zijn gesterkt.

Verstappen: goed gereden tot de pitstop
Verstappen: nooit echt zenuwachtig geweest

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl