Volle concentratie bij Max Verstappen tijdens de kwalificatietraining
NOS Sport

Verstappen gaat Formule 1-historie schrijven

Hij was de afgelopen periode het middelpunt van de belangstelling in de autosport. Max Verstappen, een tiener die om 6.00 uur Nederlandse tijd een reuzenstap in zijn jonge loopbaan zet. Het racetalent wordt met zijn 17 jaar en 166 dagen de jongste coureur ooit in de Formule 1.

Het weerhoudt de tiener er niet van om vol ambities van start te gaan in de Grote Prijs van Australië, op het stratencircuit van Albert Park in Melbourne. "De bolide is goed en ik hoop dat we in staat zijn een paar WK-punten te scoren. We beschikken over voldoende snelheid", zei Verstappen, die in zijn Toro Rosso-bolide vanaf de twaalfde plek vertrekt.

Hamilton op pole

Wereldkampioen Lewis Hamilton van Mercedes was de snelste tijdens de kwalificaties en veroverde poleposition. Naast Hamilton op de eerste rij staat zijn Duitse teamgenoot Nico Rosberg, de nummer twee van vorig jaar.

Felipe Massa (Williams) en Sebastian Vettel (Ferrari) beginnen op de tweede startrij. In 2014 ging Rosberg met de zege aan de haal in Melbourne.

Giedo van der Garde kijkt na een roerige week vol rechtszaken toe hoe Felipe Nasr en Marcus Ericsson de bolides van Sauber besturen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl