NOS Voetbal

PSG door na veldslag tegen Chelsea

CL: Chelsea - Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain heeft zich ten koste van Chelsea geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Nadat de eerste ontmoeting in Parijs in 1-1 was geëindigd, sloegen de Fransen in Londen in de verlenging toe: 2-2.

Björn Kuipers was de arbiter van dienst en hij had zijn handen vol aan de 22 oververhitte spelers, die meer op zoek waren naar elkaar dan naar een treffer. Zo liepen Diego Costa en David Luiz continu tegen elkaars ellebogen op.

Na een half uur waren er nog 21 over. Zlatan Ibrahimovic - het alfamannetje van PSG - ging een duel met Oscar op roekeloze wijze in, leek vervolgens in te houden, maar de Zweed moest toch vertrekken.

Kuipers geeft Zlatan de rode kaart

Schijnwerpers

Even voor rust stond Kuipers opnieuw in de schijnwerpers. Diego Costa werd neergehaald door Edinson Cavani en alles wat Chelsea was, schreeuwde om een penalty. De leidsman wuifde de smeekbedes echter weg. De confrontatie stond onder hoogspanning, maar niet door het getoonde spel. De eerste helft werd zelfs zonder een schot op doel afgesloten.

Pas na de rust kreeg PSG de eerste echt grote kans. Cavani omspeelde Chelsea-doelman Thibaut Courtois, maar kwam uit een moeilijke hoek niet verder dan een schot op de paal.

Tien minuten voor tijd opende Gary Cahill eindelijk de score door in de kluts raak te schieten. Niet veel later verzorgde David Luiz echter de gelijkmaker met een snoeiharde kopbal en daarmee dwong de Braziliaan een verlenging af.

Rollertje

Daarin leek Eden Hazard de trekker over te halen. De Belg mocht vanaf elf meter aanleggen (nadat Thiago Silva hands had gemaakt) en tikte de bal met een slakkengangetje in het doel.

In de tweede verlenging maakte Silva zijn foutje echter meer dan goed. Zijn eerste kopbal werd nog knap gekeerd door Courtois, maar op de tweede had ook de Belg geen antwoord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl