Juventus is voor eigen publiek Dortmund de baas

CL: Juventus - Borussia Dortmund

Juventus heeft in de achtste finales van de Champions League thuis met 2-1 gewonnen van Borussia Dortmund, dat zeker een gelijkspel had verdiend.

De Italianen begonnen sterk aan het boeiende duel en kwamen via Carlos Tévez al vroeg op 1-0. De Argentijn kreeg de bal door doelman Roman Weidefeller voor de voeten getikt en kon simpel scoren. De Duitsers raakten niet van slag en kwamen even later op 1-1, met hulp van Giorgio Chiellini. Die gleed uit en verschafte Marco Reus zo een vrije doortocht naar het doel.

Gaandeweg kwam Borussia beter in de wedstrijd. Terwijl er bij de Italianen steeds meer mislukte, bleven de bezoekers goed combineren en na een half uur dicteerden zij het spel, zonder kansen te creëren. Kort voor rust kwam Juventus, volledig tegen de verhouding in, op voorsprong. Álvaro Morata werd even uit het oog verloren en uit een voorzet van Paul Pogba schoot hij raak.

Vreugde bij Juventus

Hoog tempo na rust

Met Borussia op zoek naar de gelijkmaker en Juventus op zoek naar een grotere voorsprong, bleef het tempo na rust hoog. Dortmund, dat steeds vroeg druk zette, bleef het betere van het spel houden, maar voor het Italiaanse doel bleef de beslissende pass uit. Aan de andere kant was het met schoten van Tévez twee keer bijna wel raak.

Verdedigend kwam Juventus niet in grote problemen, ook niet in de slotfase, toen het beste er bij de Duitsers duidelijk af was. De Italianen kregen nu vaker de kans om rustig op te bouwen en uit een zo'n aanval schoot Roberto Pereyra nog bijna raak.