NOS Schaatsen

Kramer: baanrecord in Thialf voelt als wereldrecord

Kramer: baanrecords in Thialf voelen als wereldrecords

Sven Kramer reageerde uitbundig na zijn gouden medaille op de 5.000 meter. Zelden zie je hem zo blij. "Het is een supersfeer. De enige dag dat het ramvol zit en dat doet me goed", zegt Kramer, die de 5.000 meter nog nooit verloor op een WK.

De zesvoudig wereldkampioen op deze afstand kwam in 6.09,65 over de finish. Hij dook daarmee ruim onder het baanrecord van Thialf, maar het was ook een wereldrecord op een laaglandbaan.

"Baanrecords in Thialf voelen als wereldrecords. Ik was de favoriet, maar het is aan mij om mijn ding te doen", zegt Kramer, die zich terugtrok voor de 10.000 meter. Hij trekt zich niets aan van de kritiek. "Ik weet gewoon: als ik zelf beter word, dan is het alleen maar moeilijker voor de anderen. De keuzes die ik maak betalen zich nu uit."

Jorrit Bergsma werd tweede, maar hij had even op meer gehoopt. "Ik had het gevoel dat ik Sven kon pakken, maar ik ben op waarde geklopt. Klasse, wat hij laat zien. Ik heb een heel goede 5.000 meter neergezet. Ik heb gereden voor wat ik waard was."

Bergsma: ik ben op waarde geklopt

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl