NOS VoetbalAangepast

'Ze noemde me tot twee keer toe meneer. Zo ontwapenend'

In de laatste dagen van 2017 kiezen de verslaggevers van NOS Sport de reportage van eigen hand die ze het meest is bijgebleven dit jaar. Vandaag: Angelo Terwiel. Zonder dat ze het wisten waren Shanice van der Sanden en de andere voetbalvrouwen voor hem een bron van inspiratie.

Van der Sanden tegen NOS-verslaggever: rustig aan, meneer!

"Toen ik in oktober vorig jaar in een revalidatiecentrum zat na een herseninfarct, blikte ik met de hoofdredactie van NOS Sport vooruit naar één bepaald stipje aan de horizon: het EK voetbal van de Oranjevrouwen, in eigen land. Dát wilde ik doen, dát wilde ik halen. Ik doe immers al jaren verslag van de Oranjevrouwen."

"En met wat kunst- en vliegwerk heb ik het ook gehaald, ook al werkte ik niet fulltime. De EK-titel die werd behaald door de vrouwen, voelde niet alleen als een beloning voor het goede spel van Oranje, maar voor mij ook als een beloning voor mijn doorzettingsvermogen."

"Ik licht er geen reportage uit, maar een interview met de ultrasnelle rechtsbuiten Shanice van der Sanden na de gewonnen kwartfinale tegen Zweden. Deze speelster is zó ontwapenend, zó open en zó toegankelijk dat het een feestje is om haar te interviewen."

"Tijdens het interview noemt ze me tot twee keer toe meneer. De tweede keer zeg ik daar iets over tegen haar. Zo puur, zo beleefd. Veel mannelijke voetballers kunnen hier nog een voorbeeld aan nemen, haha."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl