Carolijn Brouwer
NOS SportAangepast

Ocean Race wijzigt reglement om vrouwen te verleiden

De Volvo Ocean Race voert een belangrijke wijziging door in de spelregels ten aanzien van de samenstelling van de bemanning. De driejaarlijkse zeilwedstrijd hoopt door de reglementswijziging meer vrouwen te kunnen verleiden mee te doen aan de race.

De nieuwe regels schrijven voor dat een mannenboot voortaan nog maar zeven bemanningsleden mag tellen, terwijl 'gemengde' boten juist meer zeilers mogen hebben. Tijdens de editie van 2014/2015 mocht de bemanning bestaan uit acht leden. Een vrouwenboot mocht drie extra zeilers meenemen.

De wedstrijdorganisatie van de Ocean Race heeft aangekondigd de komende weken nog meer nieuwe regels bekend te zullen maken. Alle regels hebben ten doel de deur nadrukkelijker open te zetten voor vrouwen.

Teams mogen tijdens de Volvo Ocean Race van 2017/2018 de volgende bemanningscombinaties hebben:

Mogelijke samenstellingen 2017/2018

zeven mannen
zeven mannen en één of twee vrouwen
zeven vrouwen en één of twee mannen
vijf mannen en vijf vrouwen
elf vrouwen

"Zeilen is één van de weinige sporten waarin gemengde teams mogelijk zijn en daarvan willen we profiteren. Bovendien weerspiegelt deze sport het groeiende verlangen van diversiteit in het bedrijfsleven. In het bijzonder bij het soort bedrijven dat onze race steunt", zei Mark Turner, de algemeen directeur van de Volvo Ocean Race.

Sinds 1973 deden ruim honderd vrouwen mee aan de Volvo Ocean Race. In hetzelfde tijdsbestek telde het deelnemersveld meer dan tweeduizend mannen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl