Angelique Kerber verlaat vol teleurstelling de baan in New York
NOS SportAangepast

Titelhoudster Kerber al na eerste ronde naar huis

Voor titelhoudster Angelique Kerber zit de US Open er na de eerste ronde al op. De als zesde geplaatste Duitse verloor met 3-6, 1-6 van Naomi Osaka, de nummer 45 van de wereld.

De nederlaag van Kerber past naadloos in het teleurstellende seizoen van de Duitse.

Ze begon het jaar als nummer één van de wereld, maar won in 2017 geen enkel toernooi, strandde op Roland Garros ook in de eerste ronde en werd op de Australian Open en Wimbledon in de vierde ronde uitgeschakeld.

Titelhoudster Kerber onderuit, Plísková simpel door

Kerber had het aanvankelijk niet al te lastig tegen Osaka, maar de Japanse ging vanaf 3-3 steeds beter spelen. Ze was dominant in de rally's, sloeg prachtige winners en verloor nog maar één game.

Plísková simpel door

De verliezend finaliste van vorig jaar kwam wel de eerste ronde door. Karolína Plísková won met 6-2, 6-1 van Magda Linette.

De nummer één van de wereld had geen kind aan de Poolse, ook niet nadat het dak na de eerste set gesloten werd wegens de regen.

Karolína Plísková balt haar vuist in New York

Linette wist Plísková weliswaar al vroeg een keer terug te breken, maar bracht de Tsjechische daarna nog maar twee keer in de problemen. Beide keren werkte Plisková zich met een aantal ijzersterke services uit de nesten.

Regen

Door de regen kon er op de buitenbanen sinds 18.30 uur niet meer gespeeld worden. In het Arthur Ashe Stadium gaan de partijen wel door.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl