Kiki Bertens en Richèl Hogenkamp in actie tijdens de Fed Cup
NOS SportAangepast

Bertens-Hogenkamp op komst bij US Open, tegenvaller Haase

Als Kiki Bertens en Richèl Hogenkamp hun eerste ronde doorkomen bij de US Open dan spelen ze in de tweede ronde tegen elkaar. En de kans dat ze allebei hun eerste ronde winnen is best groot.

Bertens is als 24ste geplaatst in New York en werd bij de loting gekoppeld aan de Griekse Maria Sakkari, de nummer 94 van de wereld. Hogenkamp (102) kruist de degens met de Australische wildcardspeelster Arina Rodionova, de nummer 134 van de wereld.

Haase tegen Edmund

Bij de mannen is Robin Haase voor het eerst in zijn loopbaan geplaatst bij een grandslamtoernooi (als 32ste), maar hij treft toch een pittige tegenstander in de eerste ronde: de Britse nummer 45 van de wereld, Kyle Edmund.

Robin Haase in Montreal

Lesley Kerkhove plaatste zich ook voor het hoofdtoernooi van de US Open door ook haar derde kwalificatieduel te winnen met 6-3, 4-6, 6-3 van de Bulgaarse Viktorija Tomova, maar het is nog niet bekend tegen wie ze uitkomt.

Kerkhove debuteert in New York in het enkelspel op een grandslamtoernooi.

Halep tegen Sjarapova

De klapper uit de eerste ronde bij de vrouwen is de ontmoeting tussen de als tweede geplaatste Roemeense Simona Halep en Maria Sjarapova. De Russische oud-winnares had vanwege haar dopingschorsing een wildcard nodig om direct toegelaten te worden.

Bij de mannen zitten Rafael Nadal en Roger Federer in dezelfde helft. Zij kunnen elkaar in de halve finales tegenkomen. In de andere helft is Andy Murray de te kloppen man.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl