Lilly King (l) en Joelija Jefimova (r) met hun medailles
NOS SportAangepast

King verslaat Jefimova, WK-goud voor Hosszú

Lilly King en Katinka Hosszú zijn wereldkampioen geworden op respectievelijk de 50 meter schoolslag en de 400 meter wisselslag. De Amerikaanse zwemsters veroverden WK-goud op de 4x100 meter wisselslag in een nieuw wereldrecord.

In Boedapest versloeg King in een spannende finale haar Russische rivale Joelija Jefimova in een nieuw wereldrecord: 29,40.

Tussen King en Jefimova is het al een tijdje haat en nijd. De Russin heeft een dopingverleden en King laat niet na daar steeds op terug te komen. Dat tot ergernis van de Russin, die haar dopingstraf inmiddels heeft uitgezeten.

King wint WK-strijd met Jefimova

King, die ook al goud won op de 100 meter schoolslag in een wereldrecord, tikte net iets sneller aan dan Jefimova. De Russin werd tweede in 29,57. Het brons was voor de Amerikaanse Katie Meili (29,99).

Na afloop van de race haalde Jefimova (die in de slotfase sterk opstoomde) direct de kou uit de lucht door de Amerikaanse winnares glimlachend te feliciteren.

Wereldrecord met estafetteploeg

Later op de dag pakte King samen met Kathleen Baker, Kelsi Worrell en Simone Manuel goud en een wereldrecord op de 4x100 meter wisselslag: 3.51,55.

Jefimova zwom met Rusland naar het zilver en een Europees record: 3.53,38.

Katinka Hosszú met de Hongaarse vlag

Katinka Hosszú gaf het thuispubliek in Boedapest opnieuw reden tot juichen. De Hongaarse alleskunner pakte, na het goud op de 200 meter wisselslag, ook de titel op de 400 meter wisselslag. Met 4.29,33 bleef ze de concurrentie meters voor.

Achter Hosszú zwom de Spaanse Mireia Belmonte naar het zilver (4.32,17). Het brons was voor de Canadese Sydney Pickrem (4.32,88).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl