Kiki Bertens en Richèl Hogenkamp vorig jaar in actie tijdens de Fed Cup
NOS SportAangepast

Bertens geniet van successen vriendin Hogenkamp

Kiki Bertens heeft veel waardering voor de successen van Richèl Hogenkamp op Roland Garros. De Zuid-Hollandse is zelfs zo trots op haar goede vriendin dat ze een traantje moet wegpinken.

"Het raakt me echt als ik het erover heb. Ik weet dat ze het pittig heeft. Ik heb geen woorden voor wat zij deze weken aan het doen is. Diep respect", laat Bertens haar emoties de vrije loop.

Zware periode

Hogenkamp maakt persoonlijk een zware periode door, nadat ze in februari te horen heeft gekregen dat haar moeder ernstig ziek is. "Ze kan er heel open over praten en het is knap hoe zij zich erdoorheen knokt. Dat is heel mooi om te zien", aldus Bertens.

Bertens en Hogenkamp in voetvolleybattle

"Ik zit in een rollercoaster", zegt Hogenkamp. "De ziekte van mijn moeder heeft zeker impact, maar op de baan probeer ik het van me af te zetten. Dat gaat de ene keer beter dan de andere keer. De resultaten zijn in ieder geval goed."

Supervorm en samen trainen

Tennis blijkt voor haar een "extra uitlaatklep". Hogenkamp speelt weer sinds eind maart, heeft ondertussen twee titels gewonnen en verkeert nu misschien wel in de vorm van haar leven, getuige haar zege op de voormalig nummer één Jelena Jankovic. Die ze ook nog eens versloeg onder toeziend oog van haar moeder op de tribune.

"We zijn er altijd voor elkaar en ik spreek haar bijna dagelijks", aldus Bertens, die samen met Hogenkamp in de tweede ronde staat. "Dinsdag gaan we samen trainen en ook een beetje van dit succes genieten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl