Sebastian Vettel is in Monaco voorlopig een stuk sneller dan de rest van het veld
NOS SportAangepast

Vettel domineert in vrije training, Verstappen zesde

Sebastian Vettel is voorlopig een klasse apart in Monaco. De Ferrari-coureur bleef tijdens de tweede vrije training voor de grand prix van zondag de rest van het veld ruim voor. Hij reed met 1.12,720 zelfs het snelste rondje ooit op het stratencircuit.

Max Verstappen, die tijdens de eerste vrije training de derde tijd reed, noteerde de zesde tijd. Hij werd gehinderd door schakelproblemen, zo liet hij over de boordradio weten.

'Inhalen ondoenlijk door bredere banden'

"Maar op zich was het geen slechte dag", reageerde hij later. "De kwalificatie wordt cruciaal, want ik heb in de training al gezien dat het bijna ondoenlijk is om in te halen."

"Dat komt doordat de auto's en de banden veel breder zijn dan vorig jaar en op dit krappe circuit is dat allesbepalend. Zaterdag moet dus goed gaan."

Zijn Red Bull Racing-teamgenoot Daniel Ricciardo was goed voor de tweede plaats. Maar de Australiër gaf wel bijna een halve seconde toe op Vettel. "Dat toont aan dat we vrij competitief zijn", aldus Verstappen.

Voor Mercedes is er werk aan de winkel. Lewis Hamilton kwam niet verder dan de achtste tijd, terwijl Valtteri Bottas zelfs bleef steken op de tiende plaats.

"Maar Mercedes zou ook zomaar verstoppertje kunnen spelen", waarschuwt NOS-commentator Louis Dekker. "Je weet nooit of ze het achterste van hun tong laten zien in de vrije training."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl