NOS WielrennenAangepast

Debutant Lavreysen sensationeel naar finale sprinttoernooi

Harrie Lavreysen heeft zich op overtuigende wijze geplaatst voor de finale van de sprint bij de WK baanwielrennen in Hongkong.

De 20-jarige voormalig BMX-er was in de halve eindstrijd te sterk voor een andere debutant, de Brit Ryan Owens.

Harrie Lavreysen na de eerste heat in de halve finales van de sprint bij de WK baanwielrennen in Hongkong.

In de eerste heat liet Lavreysen bij het horen van de bel een flink gat vallen, maar reed dat meter voor meter dicht. Op het laatste rechte stuk hield hij ruim een fietslengte over op zijn Britse opponent.

In de tweede heat nam hij zelf het initiatief en reed soeverein naar zijn tweede zege en dus plaatsing voor de finale.

Finale

In de finale moet Lavreysen het opnemen tegen de Rus Denis Dmitrijev. De 31-jarige Dmitrijev, die in 2013 al zilver won op de sprint en bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro derde werd, rekende af met de Nieuw-Zeelander Ethan Mitchell.

Lavreysen bij debuut soeverein naar finale WK-sprint

Brons kan nog voor Eefting

Net als Lavreysen maakt ook Roy Eefting nog kans op een medaille op het omnium. De in Apeldoorn woonachtige Eefting werd zesde op de afvalrace, de derde van vier onderdelen, en blijft daarmee zesde in het klassement met 90 punten.

Met alleen de puntenkoers nog te gaan bedraagt zijn achterstand op het brons slechts vier punten. Eerder werd Eefting zevende op de scratch en vijfde in de temporace.

De Spanjaard Albert Torres en de Fransman Benjamin Thomas lijken te gaan strijden om het goud. Torres leidt comfortabel met 112 punten, Thomas is tweede met 104 punten.

Eefting houdt zicht op brons met zesde plaats in afvalrace

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl