NOS Voetbal

Ook FIFA-secretaris ziet maar één oplossing

'WK 2022 kan alleen in november en december'

Op 19 maart wordt bekend of het WK voetbal van 2022 in Qatar in november en december wordt gehouden. De hoge heren van de FIFA verzamelen zich dan in Zürich. Secretaris-generaal Jérôme Valcke weet de uitkomst al van die bijeenkomst.

"Er is maar één oplossing", zegt de Fransman. "Het is duidelijk dat er voors en tegens zijn, maar deze hele discussie komt neer op één punt: het moet in november en december van 2022."

Volgens AFP zijn de precieze speeldata 26 november tot en met de finale op 23 december. Het zou voor het eerst in de geschiedenis zijn dat het WK niet in de Europese zomermaanden wordt gespeeld. In Qatar loopt de temperatuur dan op tot grote hoogte.

Een impressie van een stadion in Qatar

Steun voor korter WK

Volgens Valcke is de werkgroep alle mogelijke opties nagegaan. Het plan om het WK in een korter tijdsbestek af te werken, ligt ook nog op tafel. Het aantal deelnemende landen blijft 32.

Valcke: "Een verkorte competitie is inderdaad voorgesteld, maar de exacte data daarvan moet nog worden uitgewerkt. Maar het voorstel heeft al wel de volledige steun van alle zes confederaties.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl