NOS SchaatsenAangepast

Winnende Wüst pakt 0,30 terug op Takagi

Ireen Wüst heeft uitstekende zaken gedaan op de 1.500 meter bij de WK allround. Op het ijs in Hamar versloeg de 30-jarige schaatsster in een rechtstreeks duel de Japanse Miho Takagi: 1.55,81.

WK allround: 1.500 meter (v)

Ze pakte daarmee 0,30 seconde terug op de Japanse, die nog steeds aan de leiding gaat in het klassement. Wüst moet nu op de afsluitende 5 kilometer een achterstand van 0,95 seconde goedmaken op Takagi, die na dag één al verrassend aan de leiding ging. Takagi noteerde de tweede tijd op de 1.500 meter: 1.55,49.

Wüst: moet te doen zijn

"Dat moet in principe te doen zijn", zei Wüst over de te overbruggen achterstand op de Japanse. "Ik moet een solide, goeie vijf kilometer reden en dan is het mogelijk."

Wüst denkt dat 'solide vijf kilometer' genoeg is voor EK-titel

Titelverdedigster Martina Sábliková reed een uitstekende 1.500 meter en klokte de derde tijd: 1.56,15. Daarmee blijft ze op de vierde plaats in het klassement, net achter de nummer drie Antoinette de Jong, die de vijfde tijd reed (1.56,77).

Op de 5 kilometer hoeft Sábliková maar 0,83 goed te maken op De Jong om haar te passeren.

De Jong houdt niet echt rekening meer met podiumplaats

Geen Joling in top-8

Marije Joling, de derde schaatsster namens Nederland op het ijs in Hamar, reed een goede 1.500 meter. Ze noteerde haar beste tijd van het seizoen (1.57,14).

Daarmee klom ze in het klassement naar de negende plaats, maar dat was niet genoeg voor een startplaats op de afsluitende 5.000 meter. Die startplekken zijn alleen weggelegd voor de beste acht van het klassement.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl