NOS SportAangepast

Cilic wint Kroatisch onderonsje in drie sets

Marin Cilic heeft de kwartfinales van het ABN Amro-tennistoernooi in Rotterdam bereikt. De Kroaat won van zijn landgenoot Borna Coric in drie sets: 6-1, 2-6, 6-4.

Marin Cilic in zijn partij tegen Borna Coric

Het ging in het Kroatisch onderonsje alle kanten op. Cilic ging voortvarend van start en schreef al snel de eerste set op zijn naam. De 20-jarige Coric kon pas in de tweede set iets terugdoen doordat hij de harde slagen van zijn landgenoot beter kon verwerken.

Spanning bij 3-3

Daardoor ging het in de beslissende set lange tijd gelijk op. Beide tennissers behielden drie keer hun service, maar bij 3-3 forceerde Cilic een break. In een game waarin het acht keer deuce werd, benutte de 28-jarige Kroaat uiteindelijk zijn tweede breakpoint.

Coric redt zich op miraculeuze wijze

Bij 5-3 kreeg Cilic zijn eerste matchpoint, maar dat wist Coric nog weg te werken. Uiteindelijk kon Cilic zelf de wedstrijd uitserveren en verzekerde hij zich van een plaats in de kwartfinales. Daarin treft hij Jo-Wilfried Tsonga, die woensdag won van Gilles Müller.

Berdych eenvoudig door

Tomás Berdych bereikte eerder op de dag eenvoudig de kwartfinales. De Tsjech rekende in Rotterdam in twee sets af met de Fransman Richard Gasquet: 7-6 (4), 6-1.

Tomás Berdych viert zijn overwinning op Richard Gasquet

Berdych, in 2014 al eens winnaar in Rotterdam, begon slecht aan de partij en leverde direct zijn servicegame in. Toch ontliepen beide tennissers elkaar niet veel en moest een tiebreak uiteindelijk de beslissing brengen. Met een mooie forehand trok Berdych de set naar zich toe.

Makkelijke tweede set

In de tweede set deed Berdych er een schepje bovenop en overklaste hij de Fransman. Een half uur later stond de eindstand op het scorebord.

Berdych treft in de kwartfinales de Slowaak Martin Klizan, die vorig jaar het ATP-toernooi in Rotterdam op zijn naam schreef.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl