Marokkaan Aziz Bouhaddouz na de uitschakeling in de Afrika Cup

Egypte schiet Marokko met El Ahmadi naar huis

Egypte heeft zich geplaatst voor de halve finales van de Afrika Cup. Dankzij een late treffer werd Marokko met 1-0 verslagen.

Het duel bleef lang zonder goals, maar kansen waren er genoeg. Vooral in de eerste helft waren die vooral voor de Marokkanen. Zo raakte Mbark Boussouffa de lat en kopte Aziz Bouhaddouz net naast.

Egypte schiet Marokko naar huis

In het laatste halfuur drong Egypte meer en meer aan. Een kwartier voor tijd was het al eens dicht bij de 1-0. Na een handig over de muur gewipte vrije trap kon Mohamed Salah de doelman niet passeren. Dat lukte Kahraba in de 88ste minuut wel: Uit de kluts bij een corner kwam de bal voor zijn voeten en hij aarzelde niet.

De uitschakeling van Marokko betekent goed nieuws voor Feyenoord. Aanjager Karim El Ahmadi keert terug naar Rotterdam en kan zondag tegen FC Twente weer van de partij zijn.

Eerder op de avond plaatste Ghana zich voor de zesde keer op rij voor de halve finales. Dankzij goals van de broertjes Ayew werd Congo-Kinshasa met 2-1 verslagen.

André Ayew

Voor rust was het armoe troef op de ook al niet beste grasmat in Oyem. Eigenlijk kwam alleen Congolees Dieumerci Mbokani een keer goed door na een boogballetje van Paul José Mpoku,maar de spits van Hull City schoot net naast.

Na rust werd het leuk. Eerst verspeelde Rémi Mulumba de bal, waarna Ghanees Jordan Ayew met een ferme pegel de 1-0 maakte. Een paar minuten later vuurde Mpoku van ver de gelijkmaker binnen. Toen Joyce Lomalisa Christian Atsu vloerde, schoot André Ayew de Ghanezen vervolgens naar de laatste vier.