NOS VoetbalAangepast

Streppel: Heerenveen eindigt als vierde? Waarom niet?

De eredivisie ontwaakt vrijdag uit de winterslaap. Deze week blikt verslaggever Joep Schreuder elke dag vooruit met een club uit de top-5. Vandaag: de verrassende nummer vier sc Heerenveen.

Plaats vier is 'boven verwachting' voor Streppel

Dat sc Heerenveen een van de verrassingen uit de eerste seizoenshelft is, begrijpt trainer Jurgen Streppel wel. "Het was ook zeker boven verwachting voor ons. Als we dit op voorhand hadden geweten, had ik hiervoor getekend."

Volgens Streppel wil zijn ploeg op dezelfde manier verdergaan, maar dat hangt ook af van transfers van spelers en eventuele blessures of schorsingen. "We hebben er heel veel tijd en energie ingestoken om hier te staan. En kunnen we dan ook als vierde eindigen? Ach, waarom niet?"

Ødegaard naar Heerenveen?

Of Heerenveen het seizoen hervat met topscorer Sam Larsson is nog de vraag. De Zweedse aanvaller gaf voor de winterstop aan graag te willen vertrekken uit Heerenveen.

Daarvoor in de plaats zou best wel eens het Noorse supertalent Martin Ødegaard naar Friesland kunnen komen. Veel wijst erop dat Ødegaard in de komende dagen bij Heerenveen wordt gepresenteerd. De Noor, die op zijn vijftiende zijn interlanddebuut maakte in een EK-kwalificatiewedstrijd, komt bij Real Madrid niet aan spelen toe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl