Nycke Groot in actie tegen Zweden
NOS SportAangepast

Onderschatting ligt op de loer bij de handbalsters

De Nederlandse handbalsters hebben op het Europees kampioenschap plaatsing voor de halve finales in eigen hand. Als woensdag Spanje wordt verslagen zit Oranje als groepswinnaar bij de laatste vier. Maar aangezien Spanje al is uitgeschakeld, ligt onderschatting op de loer.

Toch maakt Nycke Groot zich niet druk. "Nee, ik onderschat nooit. En Spanje zeker niet", zegt de speelster van Gyori Audi ETO KC. "Ik heb deze situatie te vaak meegemaakt om daar niet van geleerd te hebben."

Met die ervaring op zak, snapt Groot ook dat niet alleen zij zo moet denken. Het hele team moet waken voor onderschatting. "Ik denk wel dat we het er goed over moeten hebben. Tegen Servië gingen we ook al iets verslappen in de wedstrijd. En tegen een ploeg als Spanje kan dat gewoon niet, dan wordt het direct afgestraft", benadrukt Groot.

Onderschatting mag geen rol spelen bij handbalsters

Estavana Polman benadrukt dat Oranje nog met lege handen staat. "We moeten winnen. Als we verliezen en de andere ploegen winnen, dan zijn we nergens. De Spanjaarden spelen zonder druk. Maar wij moeten gewoon volle bak. We hebben het in eigen hand. Als we gaan kloten, dan verliezen we gewoon. Spanje is een goede ploeg."

Stand groep Oranje na vier duels

TeamPuntenDoelsaldo
1. Nederland *6+9
2. Frankrijk *6+4
3. Duitsland5+8
4. Zweden3+1
5. Servië3-13
6. Spanje1-9

* De eerste twee landen in de groep gaan door naar de halve finales. De groepswinnaar speelt tegen de nummer twee uit groep II, de nummer twee ontmoet de groepswinnaar uit groep I.

Groot: "Doorgaan als nummer één is ons doel. Als je ervan uitgaat dat Noorwegen de laatste twee wedstrijden wint, dan komen we die ploeg niet tegen in de halve finales."

Volgens Polman gaat het gewoon gebeuren tegen Spanje. Het vertrouwen is enorm. "We voelen ons kiplekker. Iedereen doet het goed, we wisselen door. Niemand is vermoeid. We houden de beide benen op de grond. Dat hebben we wel geleerd. We zijn nog nergens."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl