NOS SportAangepast

Handbalsters vol zelfvertrouwen: er lonkt iets moois voor ons

Jubilerende Broch: we bleven gewoon gaan

De Nederlandse handbalsters komen op het EK in Zweden steeds meer op stoom. De groepswedstrijd tegen Servië leverde een 35-27 overwinning op, waardoor de halve finales binnen handbereik zijn. Dus overheerste de tevredenheid bij de speelsters.

"Het was niet onze beste wedstrijd, maar we bleven gewoon zestig minuten lang gaan", reageerde Yvette Broch. "Ook al maakten we wat fouten, we bleven gefocust. We hadden Servië de hele wedstrijd onder controle, dus uiteindelijk was het een makkelijke wedstrijd."

Broch speelde tegen Servië haar honderdste interland en maakte daarin ook nog eens zes doelpunten. "Maar ik werd ook wel lekker aangespeeld en er lag veel ruimte rond de cirkel", reageerde ze bescheiden.

Met een overwinning op Spanje in de laatste groepswedstrijd is Oranje zeker van de halve finales. Spanje is bovendien al uitgeschakeld, maar volgens Broch moet Nederland wel waken voor onderschatting. "Soms zie je bij ploegen waar geen druk meer op staat, dat ze ineens de sterren van de hemel spelen. We moeten dus zeker scherp zijn."

Abbingh: we waren de baas op het veld

Volgens Lois Abbingh hielp een flinke dosis zelfvertrouwen van de handbalsters mee aan de makkelijke zege op Servië. "In de eerste helft maakten we nog wel wat foutjes en zaten we af en toe niet op te letten in de dekking, maar we hebben ons goed daarvan hersteld. We waren gewoon zestig minuten lang de baas op het veld."

De vreugde om de overwinning was groot, maar net zo belangrijk was het puntenverlies dat Duitsland eerder op de dag leed tegen Spanje (20-20). Daardoor eindigt Nederland bij winst op Spanje zeker boven Duitsland en telt het (mindere) doelsaldo niet meer mee. "We hebben nu nog één taak en dan lonkt er iets moois voor ons", aldus Abbingh.

Beste speelster Malestein: het is een mooi cadeautje

Angela Malestein maakte uit zes pogingen vijf doelpunten en werd uitgeroepen tot beste speelster van de wedstrijd. "Ik heb mijn best gedaan. Het is een mooi cadeautje om daarmee te worden beloond", stelde een nuchtere Malestein.

Handbalsters verslaan Servië op EK

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl