Michelle Goos (l) en Estavana Polman
NOS SportAangepast

'EK handbal is eigenlijk een WK'

Half Nederland stond vorig jaar op z'n kop en leefde volop mee toen de Nederlandse handbalsters furore maakten op het WK in Denemarken. Oranje was nog nooit verder gekomen dan een vijfde plaats op een WK, maar stond ineens in de finale.

Bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro eerder dit jaar liet de ploeg nogmaals zien tot de wereldtop te behoren en werd het vierde.

Toch zullen volgens international Michelle Goos de verwachtingen getemperd moeten worden wanneer volgende week het EK aanbreekt. "Dit is het zwaarste toernooi dat er is. Zwaarder dan de Spelen en het WK."

"Handbal is een Europese sport. Bij het WK hadden wij mazzel met de loting en dat gaat bij het EK niet gebeuren, alle landen zijn heel erg goed. Dit wordt een heftig toernooi en is eigenlijk het echte WK."

Tactisch sterke pittige tante moet handbalsters vooruit brengen

Tactisch sterke pittige tante

Het loodzware toernooi wordt echter onder leiding van een nieuwe bondscoach vol vertrouwen tegemoet gezien. De Deense Helle Thomsen is de opvolgster van Henk Groener en drukt al meteen haar stempel op de ploeg.

"Een pittige tante, heel direct en tactisch ontzettend sterk", aldus Nycke Groot. "Ik denk dat wij heel veel van haar kunnen leren."

Na bijna acht jaar onder Groener te zijn uitgegroeid tot wereldtoppers, is de wisseling van de wacht voorlopig een goede geweest voor de dames. "Zijn visie was dat wij zelf moesten gaan nadenken. Ik denk dat wij nu iemand nodig hebben die tegen ons zegt: nu doen jullie het zo."

Ook keepster Tess Wester denkt dat de komst van Thomsen positief uit kan pakken. "Misschien is dit de prikkel die we nodig hadden om de volgende stap te kunnen zetten."

WK 2015: handbalsters kansloos in finale tegen Noorwegen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl