Kjeld Nuis wint de 1.000 meter in Harbin en Nagano
NOS SchaatsenAangepast

Tweede goud voor Nuis, brons Koelizjnikov na mispeer

Kjeld Nuis heeft bij de wereldbeker in Nagano op overtuigende wijze de 1.000 meter gewonnen: 1.08.46. In de laatste rit dook de rijder van Lotto-Jumbo onder de leidende tijd van Kai Verbij, die twee ritten daarvoor al een baanrecord noteerde (1.08,58). Verbij moest uiteindelijk genoegen nemen met zilver.

Pavel Koelizjnikov kwam tussen de twee Nederlandse mannen het ijs op. Door een flinke mispeer in de laatste bocht - hij bleef met moeite op de been - verloor de 22-jarige Rus veel tijd. Koelizjnikov, die vorige week ook al niet wist te winnen, zag na tien ritten dat hij het moest doen met brons (1.08,80).

Voor Nuis was het de tweede wereldbekerzege van dit seizoen. Vorige week in Harbin was hij ook de beste. Ook toen werd Koelizjnikov derde, met Mika Poutala voor hem op de tweede plaats. Nuis evenaarde bovendien met negen wereldbekerzeges in zijn carrière het totaal aantal van Stefan Groothuis.

In tegenstelling tot vorige week kan Nuis dit weekend ook voor goud gaan op de 1.500 meter. In Harbin moest Nuis namelijk nog starten in de B-groep, maar dankzij zijn zege daar, mag hij zondag beginnen in de A-groep.

  • NOS
    Uitslag 1.000 meter mannen
  • NOS

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl