Kjeld Nuis is de snelste op de 1.000 meter
NOS SchaatsenAangepast

Nuis deelt eerste tik uit aan Koelizjnikov

Kjeld Nuis heeft op de 1.000 meter in Harbin de eerste tik aan Pavel Koelizjnikov uitgedeeld. In een rechtstreeks duel met zijn rivaal was de Nederlander de beste. Nuis won in 1.09,57. Koelizjnikov finishte met de derde tijd, achter de Fin Mika Poutala.

Koelizjnikov, die vorig seizoen enige tijd was geschorst vanwege meldoniumgebruik, wist eerder op de dag ook al niet de 500 meter te winnen. Op de 1.000 meter was uitgerekend Nuis sneller.

Hij liet zich vorig seizoen in scherpe bewoordingen uit over de Russische schaatsers, van wie velen de wereldbekerfinale in Heerenveen wijselijk meden, terwijl Koelizjnikov een voorlopige schorsing uitzat. Nuis weigert Koelizjnikov een hand te geven. Met de zege op de 1.000 meter haalt Nuis zijn gelijk op de schaatsbaan.

WB Harbin: 1.000 meter (m)

Verbij vijfde

De Noor Havard Holmefjord Lorentzen eindigde verrassende als vierde. Kai Verbij, op de 500 meter wel op het podium, moest genoegen nemen met de vijfde plaats. Thomas Krol (achtste) en Lucas van Alphen (zeventiende) waren de andere Nederlanders die op het ijs verschenen.

Davis ook weer van de partij

Shani Davis is ook in Harbin. Ook hij reed een 1.000 meter, maar hij kwam niet in actie in de A-groep. In de Chinese vroegte moest Davis aan de bak in de B-groep, waar hij als derde eindigde. De tweevoudig olympisch kampioen liet na afloop weten nog niet klaar te zijn met schaatsen. Wel heeft hij een bijbaantje gevonden.

Shani Davis is er nog steeds, als schaatser en als coach

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl