Ireen Wüst
NOS SchaatsenAangepast

Wüst stelt zwaar teleur op 3.000 meter

Ireen Wüst heeft bij de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen geen sterke indruk achtergelaten. De 30-jarige Brabantse eindigde in Harbin op een teleurstellende zevende plaats op de 3.000 meter. Martina Sábliková won de rit in 4.08,26, Marije Joling werd knap tweede.

Wüst, olympisch kampioene op de drie kilometer, ging voortvarend van start. Een sterke opening en twee snelle ronden bleken echter geen garantie voor een goede eindtijd. In de rit tegen Martina Sábliková leek ze zichzelf op te blazen, wat haar in de slotfase veel tijd kostte.

Weer geen wereldbekerzege

Wüst wacht al sinds 7 december 2014 op een wereldbekerzege. Destijds won ze de 1.500 meter in Berlijn. Twee dagen daarvoor won ze ook de 3.000 meter. Sábliková zet daarentegen de goede lijn van vorig seizoen door. De Tsjechische won in 2015/2016 namelijk alle wereldbekerwedstrijden over 3.000 meter.

Joling hield de Nederlandse eer hoog. Op ruim een seconde van Sábliková eindigde zij met 4.09,40 als tweede. De Canadese Ivanie Blondin eindigde in 4.09,78 als derde. Melissa Wijfje wist de zesde tijd te noteren en bleef daarmee haar teamgenote Wüst nipt voor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl