Antillen opgeheven op 10-10-2010

De Nederlandse Antillen worden op 10 oktober 2010 opgeheven. Dat hebben ze op Curaçao samen met staatssecretaris Bijleveld besloten.

Curaçao en de Antillen worden volgend jaar zelfstandige landen binnen het Koninkrijk. Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden bijzondere Nederlandse gemeenten.

Misdaadbestrijding
In de tussentijd moeten daar wetten voor worden goedgekeurd door de Kamer en het parlement van de Antillen en moeten er overheidsinstanties worden opgericht voor Curacao en Sint-Maarten.

Omdat de misdaadbestrijding op de Antillen nog tekortschiet, blijft de Nederlandse recherche er voorlopig.

Deel deze pagina

Nieuws

Audio Gerelateerde audio

  • Antillen op 10-10-10 opgeheven De kogel is eindelijk door de kerk: het land de Nederlandse Antillen wordt op 10 oktober 2010 opgeheven. Op dezelfde dag zullen... Curaçao en Sint-Maarten nieuwe zelfstandige landen binnen het Koninkrijk worden. Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden "bijzondere gemeenten" van Nederland. Dat is de uitkomst van overleg op Curaçao. De nieuwe landen moeten wel aan bepaalde voorwaarden voldoen, zegt staatssecretatis Ank Bijleveld van Koninkrijksrelaties. Een bijdrage van Wereldomroep-correspondent René Roodheuvel.

Video en Audio

Meer video en audio