Fortis schikt in woekerpoliszaak

Fortis trekt ruim 750 miljoen euro uit om consumenten met een woekerpolis te compenseren.De verzekeraar bereikte daarover een akkoord met de stichtingen Woekerpolisclaim en Verliespolis.ASR Verzekeringen, zoals Fortis na de overname door de staat heet, is na Delta Lloyd en Nationale Nederlanden de derde verzekeraar die een regeling treft.

Compensatie

In totaal hebben verzekeraars nu bijna anderhalf miljard euro uitgetrokken voor de compensatie van gedupeerden.Woekerpolissen zijn verzekeringen met hoge kosten waarover de klant niet was geïnformeerd. Die hoge kosten leiden tot lagere opbrengsten van de verzekering.

Financieel redacteur Gert-Jan Dennekamp over Fortis: Deel deze pagina

Nieuws

Video Gerelateerde video

ASR Nederland compenseert woekerpolis

ASR Nederland, het vroegere Fortis, gaat klanten met een woekerpolis compenseren. Consumentenorganisaties verwachten dat andere... verzekeraars nu snel zullen volgen. Onder leiding van de ombudsman wordt er al onderhandeld met een tiental verzekeraars. Eind januari zou er dan een compensatieregeling kunnen liggen waarop de meeste consumenten een beroep doen.

Audio Gerelateerde audio

  • Fortis gaat woekerpolissen compenseren Fortis trekt ruim 750 miljoen euro uit om consumenten met een woekerpolis te compenseren. Daarover bereikte de verzekeraar gisteren... een akkoord met twee consumentenorganisaties. Financieel redacteur Gert-Jan Dennekamp vertelt.
  • ASR Nederland compenseert woekerpolis ASR Nederland, het vroegere Fortis, gaat klanten met een woekerpolis compenseren. De verzekeraar trekt daar 780 miljoen euro voor... uit. Consumentenorganisaties verwachten dat andere verzekeraars nu snel zullen volgen. Onder leiding van de ombudsman wordt al onderhandeld met een tiental verzekeraars. Het einde van de woekerpolisaffaire is volgens betrokkenen nu in zicht.

Video en Audio

Meer video en audio