Ridder Reinbert

Pianist, dirigent en componist Reinbert de Leeuw is ter gelegenheid van zijn zeventigste verjaardag benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. De versierselen werden hem opgespeld door burgemeester Cohen van Amsterdam.

De dirigent, pianist en componist werd tijdens zijn loopbaan onderscheiden met meerdere Edisons, zoals in 2007 voor een box met 25 cd' s en dvd' s van het Schönberg-ensemble, waarvan hij de vaste dirigent  is.

De zeventigste verjaardag van Reinbert de Leeuw werd gevierd met een concert in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam.

Deel deze pagina

Nieuws

Video Gerelateerde video

Dirigent Reinbert de Leeuw geridderd

Componist en dirigent Reinbert de Leeuw heeft gisteravond een lintje gekregen. Hij werd ridder in de Orde van de Nederlandse... Leeuw.

Audio Gerelateerde audio

  • Componist De Leeuw geridderd Pianist, dirigent en componist Reinbert de Leeuw is gisteravond geridderd. Hij vierde zijn 70ste verjaardag met zijn Schönberg... Ensemble en veel vrienden in het muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam. Burgemeester Job Cohen speldde hem aan het einde van de avond de koninklijke onderscheiding op.
  • Connie Palmen over Reinbert de Leeuw Reinbert de Leeuw vierde zijn 70ste verjaardag gisteren in het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam. Hij is één van de meest... vooraanstaande musici van Nederland, daarom werd hij geridderd in de orde van de Nederlandse Leeuw. Maar dat was pas aan het eind van de avond. Het begon met een rondvaart over het IJ. Een verslag van Colette van Nunen.

Video en Audio

Meer video en audio