NOS SportAangepast

Vier keer prijs voor Breeuwsma

Shorttracker Daan Breeuwsma heeft aan de International Invitation Cup in Heerenveen vier medailles overgehouden. De 24-jarige Fries pakte brons op de 500 meter, 1.000 meter en 1.500 meter. Daarnaast hielp hij met een prachtige inhaalactie in de laatste ronde de Nederlandse ploeg aan goud in de aflossingsfinale.

In het landenklassement pakte Nederland, dat aantrad zonder de zieke Sjinkie Knegt, achter Hongarije zilver. Het individuele klassement werd ook een Hongaars feestje: Sandor Liu Shaolin greep de zege.

Vrouwen buiten de prijzen

De Nederlandse vrouwen - zonder Jorien ter Mors (overbelasting) en Yara van Kerkhof (rugblessure) - bleven buiten de prijzen. Lara van Ruijven eindigde als vierde op de 1.500 en de 1.000 meter, Rianne de Vries belandde op de vierde plaats in de sprintfinale. De pas zeventienjarige Suzanne Schulting verraste met een finaleplaats op de 1.500 meter.

De Invitation Cup ging naar Elise Christie. De Britse won alle individuele afstanden. In het landenklassement moesten de Nederlandse vrouwen Groot-Brittannië voor zich dulden.

De Invitation Cup in Heerenveen gold voor de Nederlandse shorttrackers als selectiewedstrijd voor de eerste wereldbekers in Salt Lake City (7-9 november) en Montreal (14-16 november).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl