NOS NieuwsAangepast

Spaanse verpleegkundige virusvrij

De Spaanse verpleegkundige die nog altijd in Madrid in het ziekenhuis ligt omdat ze besmet is met ebola, lijkt virusvrij te zijn. Dat heeft een bloedtest uitgewezen. Een tweede test moet volledige zekerheid geven.

De 44-jarige Teresa Romero was de eerste die buiten Afrika besmet raakte. Het lijkt erop dat haar afweersysteem het virus heeft verslagen. Tien dagen geleden leek het juist slechter met haar te gaan.

Ze moet nog zeker drie weken in het ziekenhuis blijven vanwege de incubatietijd van het ebolavirus. Het kan zijn dat het opnieuw de kop opsteekt.

Longen

Het gaat naar omstandigheden goed met de vrouw. Wel zouden haar longen beschadigd zijn. Sinds een paar dagen eet ze weer normaal.

Vijftien mensen in Spanje zitten nog in quarantaine omdat ze contact hebben gehad met de verpleegkundige. Verder liggen er nog drie mensen in het ziekenhuis omdat ze mogelijk besmet zijn.

Dat zijn een Nigeriaan die vorige week naar Madrid vloog, een man die in een ambulance werd vervoerd waarin de verpleegkundige had gelegen en een man op Tenerife.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl