Zege Sevilla, eerste verlies Valencia

Valencia CF heeft zijn eerste nederlaag van het seizoen moeten slikken in de Primera División. De ploeg van de Portugese coach Nuno ging met 3-0 ten onder bij Deportivo La Coruña. Sevilla won met 2-0 bij Elche CF en klom over Valencia naar de tweede plaats.

José Luis Gayá (eigen goal), Lucas en Toché scoorden voor Deportivo, dat pas zijn tweede zege van het seizoen boekte. Bij de thuisploeg deed voormalig AZ- en Sparta-speler Haris Medunjanin negentig minuten mee.

Sevilla dankte de zege bij Elche aan doelpunten van Carlos Bacca en Kevin Gameiro in de tweede helft. Oud-Dordrecht-speler Garry Rodrigues viel een halfuur voor tijd in bij Elche.

Winst voor kampioen Atlético

Regerend Spaans kampioen Atlético Madrid kende eerder op zondag weinig problemen tegen Espanyol. De Madrilenen wonnen met 2-0 door doelpunten van Tiago en Mario Suárez.

Koploper Barcelona versloeg zaterdag al het gepromoveerde Eibar met 3-0. Ook Real Madrid maakte geen fouten tegen Levante (5-0), mede dankzij twee treffers van Cristiano Ronaldo.

Barcelona gaat na acht speelronden met 22 punten aan kop in de Spaanse competitie, voor de nieuwe nummer twee Sevilla die drie punten achterstand heeft. Daarna volgen Real Madrid (18), Valencia en Atlético (17).