NOS SportAangepast

Vrouwen Den Bosch weer aan kop

Den Bosch is de nieuwe koploper in de hoofdklasse hockey bij de vrouwen. De regerend landskampioen won zondag op eigen veld met 3-2 de topper tegen SCHC. Door die overwinning is Den Bosch nu Laren voorbij op de ranglijst. De club uit Het Gooi kwam zelf niet verder dan 2-2 bij Kampong.

Den Bosch en SCHC stonden vorig jaar in de finale van de play-offs, de strijd om het kampioenschap. Beide ploegen vochten toen verbeten duels uit. Zo goed en spectaculair werd het in het eerste duel van dit seizoen niet.

Bij SCHC was het gemis van international Roos Drost duidelijk zichtbaar. Drost brak afgelopen week tijdens de training haar vinger en zag vanaf de kant dat haar ploeggenoten snel op achterstand kwamen door een hard schot van Lidewij Welten. Daarna werd het nog wel 1-1 door Claire Verhage. Vervolgens kwam Den Bosch dankzij Marlies Verbruggen en Vera Vorstenbosch op 3-1. In de slotfase tekende Maike Stöckel nog wel voor de 3-2. Maar meer zat er niet in.

Mannen

Bij de mannen verspeelden de koplopers Kampong en HGC belangrijke punten. Kampong kwam op eigen veld in de derby tegen Schaerweijde niet verder dan 2-2. En dat zijn dure punten in de strijd om de topposities op de ranglijst. Kampong verspeelde tegen Schaerweijde een 2-0 voorsprong in de laatste vijf minuten.

HGC maakte het nog bonter. Tegen het zo geplaagde Amsterdam gingen de Wassenaarders met 3-2 onderuit. En allemaal dankzij de Zuid-Afrikaanse strafcornerspecialist Justin Reid-Ross. Net als eerder in het seizoen tegen Hurley boog Reid-Ross hoogstpersoonlijk vanaf de cirkelrand een 2-0 achterstand om in 3-2 winst. Daardoor zakt HGC naar de derde plek op de ranglijst, achter Oranje Zwart (5-1 winst op Tilburg) en Kampong.

Uitslagen vrouwen:

Den Bosch-SCHC 3-2Laren-Kampong 2-2Pinoké- Amsterdam 2-5Wageningen-HDM 1-2Mop-Hurley 2-1Bloemendaal-Oranje Zwart 0-1

Uitslagen mannen:

Kampong-Schaerweijde 2-2Amsterdam-HGC 3-2Oranje Zwart- Tilburg 5-1Hurley-Bloemendaal 1-5Rotterdam-Pinoké 5-1Push -Den Bosch 0-2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl