NOS SportAangepast

Luiten derde op World Matchplay

Joost Luiten is op het Volvo World Matchplay Championship als derde geëindigd door op The London Golf Club in Ash met George Coetzee uit Zuid-Afrika af te rekenen. Mikko Ilonen won het toernooi.

De 27-jarige Luiten won de eerste hole en bleef op de eerste negen holes de bovenliggende partij. Coetzee vocht zich echter knap terug op de back nine en dwong daarmee een play-off af.

Op de eerste extra hole kwam zowel de eerste als de tweede slag van de Zuid-Afrikaan in de light rough, terwijl Luiten keurig binnen de lijntjes bleef. De Bleiswijker maakte uiteindelijk een birdie, won de hole en incasseerde daarmee 210.000 euro. De Zuid-Afrikaan kreeg 50.000 euro minder.

Ilonen zegeviert

Ilonen, die eerder op de dag Luiten uit de finale had gehouden, won in de finale verrassend van favoriet Henrik Stenson en streek de hoofdprijs van 650.00 euro op.

De Fin kwam nog wel op achterstand, maar tussen de vijfde en de twaalfde hole won hij vier holes. Daarmee was het gat geslagen tussen hem en de Zweedse nummer vijf van de wereld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl