Van der Vaart terug met gelijkspel

Rafael van der Vaart heeft met een 1-1 gelijkspel tegen subtopper Hoffenheim zijn rentree gemaakt bij Hamburger SV. Hij werd in de 66ste minuut vervangen. De eindstand was toen al bereikt.

Van der Vaart liep eind augustus een kuitblessure op en miste daardoor de laatste vijf competitieduels van HSV. De middenvelder ontbrak ook tijdens de afgelopen vier interlands van Oranje.

Met de net herstelde spelmaker wel weer op de bank pakte de ploeg uit Hamburg twee weken geleden bij Borussia Dortmund de eerste overwinning van het seizoen (0-1). Trainer Josef Zinnbauer besloot dat team niet te laten staan en gunde zijn Nederlandse aanvoerder na bijna twee maanden afwezigheid een basisplaats tegen Hoffenheim.

Van der Vaart kon HSV niet naar de eerste thuiszege van het seizoen leiden. De Hamburgers hadden wel de meeste kansen, maar zagen de bezoekers via Anthony Modeste in de vijftiende minuut op voorsprong komen. Pierre-Michel Lasogga zorgde in de 34ste minuut voor de gelijkmaker. HSV staat na het gelijkspel op de zestiende plaats.