Sampdoria gelijk, Milan wint

Sampdoria heeft in de Serie A terrein prijsgegeven op Juventus en AS Roma, die vooralsnog de dans leiden in Italië. AC Milan won de uitwedstrijd bij Hellas Verona met 3-1 en klom ten koste van Udinese, dat met 1-0 verloor bij Torino, naar de vierde plaats.

Sampdoria, derde op de ranglijst, ging op bezoek bij Cagliari met een 2-0 voorsprong de rust in dankzij treffers van Manolo Gabbiadini en Pedro Obiang. Die marge bleek niet voldoende om drie punten mee naar Genua te nemen.

Het breekpunt was de tweede gele kaart die Sampdoriaan Fabrizio Cacciatore na een uur voorgehouden kreeg en de kort daarop door Danilo Avelar benutte strafschop. Cagliari putte hoop uit de aansluitingstreffer en kwam niet bedrogen uit: Marco Sau bepaalde in de 77ste minuut de eindstand op 2-2.

Marques en Márquez

AC Milan boekte een eenvoudige zege op Verona, dat niettemin in de Braziliaan Rafael Marques en de Mexicaan Rafael Márquez hoofdrolspelers binnen de ploeg had. De eerste zorgde halverwege de eerste helft met een eigen doelpunt voor de 0-1, terwijl de tweede in de blessuretijd met zijn tweede gele kaart voortijdig van het veld moest.

Tussendoor had de Japanner Keisuke Honda in zowel de eerste als de tweede helft doel getroffen namens AC Milan en Nicolás López kort voor tijd de spreekwoordelijke eer gered voor de thuisclub.

Milan speelde zonder de geschorste Nigel de Jong. Marco van Ginkel zat voor het eerst sinds zijn enkelblessure weer bij de selectie. Die kwetsuur had de middenvelder bijna een maand geleden opgelopen bij zijn eerste wedstrijd in de basis. In Verona bleef hij het hele duel op de bank.