Jans: fouten kosten ons wedstrijd

Dankzij een sterke eerste helft won Go Ahead Eagles de IJsselderby zondag met 3-2 van PEC Zwolle. Voor PEC-trainer Ron Jans was het verhaal van de wedstrijd duidelijk: "De eerste helft hebben we te slap verdedigd en in de tweede helft hebben we de kansen niet benut."

Bij rust stond de thuisploeg al met 3-1 voor en in de tweede helft kwam PEC Zwolle niet verder dan de 3-2 van Tomás Necid. Vorig jaar ging PEC ook al onderuit in de derby, met 4-1. "Dat was een heel andere wedstrijd", aldus Jans. "Alleen het begin had een parallel. Vorig jaar begonnen we hautain en dat werd afgestraft. Nu begonnen we niet agressief genoeg. We hebben heel slecht verdedigd. Dat kost ons de wedstrijd."

"In de tweede helft waren we de bovenliggende partij", aldus Jans. "In de tweede helft was het baltempo er opeens wel en durfden we initiatief te nemen. Dat hadden we moeten doen bij 0-0, niet bij 3-1 achter."

"Zijn tot veel in staat"

Go Ahead-trainer Foeke Booy vond de zege verdiend. "In de eerste helft waren we heer en meester", zei Booy. "Toen hebben we de wedstrijd beslist. De tweede helft was meer in balans."

"Het was een echte derby", vervolgde Booy. "Er gebeurde heel veel. Voor ons betekent deze zege heel veel. We doen goede zaken op de ranglijst en winnen van een ploeg die heel goed aan de competitie was begonnen. Dat zegt iets over onze kracht en geeft het vertrouwen en de bevestiging dat we tot veel in staat zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl