Liverpool zegeviert na bizar slot

Liverpool heeft op bezoek bij Queens Park Rangers na een bizarre slotfase de overwinning gepakt.

De ploeg van trainer Brendan Rodgers gaf op Loftus Road in Londen tot twee keer toe een voorsprong uit handen, maar won toch nog dankzij een eigen doelpunt van Steven Caulker diep in blessuretijd: 2-3. Liverpool was eerder al op voorsprong gekomen door het tiende eigen doelpunt van Richard Dunne in de Engelse topcompetitie.

In de slotfase gebeurde er van alles. Invaller Eduardo Vargas maakte twee keer gelijk voor de ploeg van Leroy Fer, die de gehele wedstrijd speelde. Tussendoor had Philippe Coutinho de bezoekers weer op 2-1 gebracht. In de 95ste minuut werd Caulker de schlemiel van de wedstrijd.

Stoke te sterk voor Swansea

Stoke City bracht Swansea City zijn derde nederlaag van het seizoen toe. Wilfried Bony zette de Swans nog wel op voorsprong met een penalty, maar Charlie Adam maakte vlak voor rust gelijk, ook vanaf de strafschopstip. Op aangeven van invaller Oussama Assaidi bezorgde Jonathan Walters de thuisploeg de 2-1 zege.

Erik Pieters speelde de hele wedstrijd voor Stoke. De Nederlandse verdediger zat de vorige twee competitiewedstrijden nog op de bank. Trainer Mark Hughes gaf toen de voorkeur aan de Spanjaard Marc Muniesa, die tegen Swansea weer genoegen moest nemen met een reserverol. Pieters maakte deel uit van de laatste selectie van Oranje, maar zat tegen Kazachstan op de tribune en ging niet mee naar IJsland.