NOS VoetbalAangepast

NEC blijft oppermachtig in Goffert

In de Jupiler League heeft koploper NEC ook de tiende competitiewedstrijd in winst omgezet. De kampioen van de eerste periode was in De Goffert met 3-1 te sterk voor middenmoter FC Den Bosch. Voor de formatie van Ruud Brood is het alweer de vijfde opeenvolgende thuisoverwinning in competitieverband.

Op slag van rust profiteerde Sjoerd Ars van een fout in de Brabantse defensie. Invaller Christian Santos verdubbelde net na de onderbreking de score. Met een kopbal was Santos vlak voor tijd met een kopbal ook verantwoordelijk voor de 3-0. Alexander Mols deed in de extra tijd nog iets terug.

De Nijmegenaren, die voor het eerst sinds een maand weer eens thuis speelden, leden dit seizoen alleen nog puntenverlies tegen Jong PSV. In Eindhoven werd met 1-0 verloren.

Morgen komt ook achtervolger Roda JC in actie. De ploeg uit Kerkrade gaat op bezoek bij Jong FC Twente. Jong PSV ontvangt dan Fortuna Sittard.

Sparta met negen man langs VVV

Ook Sparta kwam op eigen veld tot een overwinning. VVV Venlo werd met 1-0 geklopt door een doelpunt van Denis Mahmudov. Op het moment dat de geboren Macedoniër de winnende treffer maakte, stonden er nog slechts tien Spartanen op het veld.

Er werd zelfs geëindigd met negen man, omdat behalve Daniël Breedijk ook Michel Breuer met twee keer geel kon vertrekken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl